Buurtbericht maart 2024

14-03-2024

We gaan van start met Betere Buurten Zuilenstein

Betere Buurten gaat van start in uw buurt!

Betere Buurten gaat aan de slag in een deel van Zuilenstein. De openbare ruimte is bijna 50 jaar oud en is aan vernieuwing toe. We gaan werken aan een gezonde leefomgeving in een betrokken buurt. En dat doen we graag samen met u!

Wat is Betere Buurten?

Met Betere Buurten verbeteren we uw buurt. We gaan de bestrating vernieuwen, stenige plekken maken we groen, we zorgen dat de buurt kindvriendelijk en toegankelijk is. We werken aan een gezonde en veilige buurt waar mensen naar elkaar omkijken. We verbinden bewoners en helpen bij het uitvoeren van uw ideeën en activiteiten.

We werken onder andere samen met Portaal, Reinaerde Cimbaalsingel, buurtkamer De Groote Hond, de basisscholen de Toonladder, Vroonestein en Beatrixschool, de Hogeschool voor de Kunsten en met u en andere bewoners uit de buurt.

Vindt u het leuk om te zien wat Betere Buurten in de Schansen in Fokkesteeg heeft opgeleverd? Kijk dan hier de aftermovie.

Wat we gaan doen

De aankomende maanden luisteren we naar bewoners en verkennen we wat de buurt nodig heeft. Alle ideeën verzamelen we en zetten we op een kaart. Op woensdag 29 mei 2024 presenteren we dit aan de buurt. Daarna starten we met het eerste ontwerp en maken we een vernieuwingsplan voor de buurt. Simpele plannen en initiatieven voeren we gelijk uit. Grotere plannen worden voorbereid en tijdens de grote werkzaamheden uitgevoerd. In totaal zijn we 4 jaar actief in uw buurt. Het gebied dat de komende jaren wordt aangepakt wordt begrensd door de Sweelincklaan, tramlijn en de Manonsingel, Cornetsingel, Regaalsingel.

We starten met kennismaken

De komende tijd voeren we veel gesprekken in de buurt. We willen ook graag met u kennismaken. Wat vindt u van de buurt? Waar bent u trots op? Wat zijn uw zorgen? Wat is uw droom of idee voor een Betere Buurt? We horen het graag van u!

We staan de aankomende periode op verschillende plekken in de buurt. Bekijk hier het overzicht waar we wanneer staan. Leuk om u daar te ontmoeten. Komt u ook even langs? De bewoners van Reinaerde Cimbaalsingel zorgen voor lekkere koekjes bij de koffie.

Lukt het niet om op een van deze momenten langs te komen? Dat is jammer! We horen uiteraard wel graag uw mening. Dat kan via de digitale enquête die we met het volgende buurtbericht versturen.

 

Cookie-instellingen