Ineke en Piet op zoek naar het Muntpunt

12-11-2021 996 keer bekeken

Het is een frisse maandagochtend als Ineke en Piet om zich heen aan het kijken zijn op de Dukatenburg ter hoogte van nummer 52. Hier moet het volgens hen zijn, het Muntpunt waar ze over in het Betere Buurten bericht van de Muntenbuurt hebben gelezen.

En ja hoor, het klopt. Ze staan aan de achterkant van de Souverein-flat recht voor de ingang van het Muntpunt. Ze slaan het kopje koffie af, want die hadden ze net thuis al op, maar ze vinden het wel leuk om even binnen te komen voor een praatje.

Goede scholen in Nieuwegein

In 1968 zijn ze in Jutphaas komen wonen en 3 jaar later ontstond Nieuwegein. Piet vertelt dat er in deze nieuwe groeigemeente veel mogelijk was, terwijl de gemeente Utrecht destijds wat star was. Zo kwamen de goede scholen uitbreiden in Nieuwegein. Het was toen trouwens ook de trend dat je steeds groter ging wonen en tien jaar later lieten Ineke en Piet zich ook verleiden tot een mooie grote woning bij de weides.

Je moet niet wachten tot het te laat is

Een half jaar geleden zijn ze verhuisd naar Oortjesburg. Dezelfde plek waar hun kinderen vroeger bij De Baten gingen sporten, wat ze hebben zien afbranden en ook weer zien opbouwen. Ze zijn wat op en neer naar de werf geweest, want je wil niet weten wat je in 40 jaar tijd allemaal verzamelt. Het huis was veel te groot geworden en verhuizen moet je doen als je nog met z’n tweeën bent, je moet niet wachten tot het te laat is. Met deze wijze woorden vertrekken Ineke en Piet weer, om hun wandeling voort te zetten. In de tussentijd is de zon gaan schijnen.

Cookie-instellingen